Известие

Collapse
No announcement yet.

Кабели за свещи Tesla

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кабели за свещи Tesla

Колеги искам да споделя опит с кабелите Tesla.Преди 2 год.си смених оригиналните кабели,които бяха пробили(3 от тях)Купих си новички както писах Tesla,след 15 000км.колата започна да прекъсва,след много проверки и диагностики,включително и искроподаване със поставена свещ на кабела,имаше искра,а не можех да открия проблема.Просто не допусках,че са уж новите кабели.Вчера не издържах и проверих на тъмно как работят тези кабели,имаше прехвърляне на искра към корпус от първия гумен фиксатор на кабелите,които е от диелектрична гума,а никой кабел не искреше.Свалих всички кабели и един по един ги измерих на Ом съпроводено с усукване на измервания кабел.Оказа се че единият си променяше съпротивлението,а друг беше в безкрайността.Резултата е два кабела(по един от всеки кръг на 4те свещи беше неизправен).Извода ресурса на Tesla е доста оскъден,а струваха 130лв.Сега ще закупя друга марка,ако някой има опит,моля да сподели!
    Alfa Romeo 155,1.8ts,8v
    Alfa Romeo 159 1.9JTDM 16V,06

Първоначално публикувано от vladimirrrr Покажи съобщение
    Колеги искам да споделя опит с кабелите Tesla.Преди 2 год.си смених оригиналните кабели,които бяха пробили(3 от тях)Купих си новички както писах Tesla,след 15 000км.колата започна да прекъсва,след много проверки и диагностики,включително и искроподаване със поставена свещ на кабела,имаше искра,а не можех да открия проблема.Просто не допусках,че са уж новите кабели.Вчера не издържах и проверих на тъмно как работят тези кабели,имаше прехвърляне на искра към корпус от първия гумен фиксатор на кабелите,които е от диелектрична гума,а никой кабел не искреше.Свалих всички кабели и един по един ги измерих на Ом съпроводено с усукване на измервания кабел.Оказа се че единият си променяше съпротивлението,а друг беше в безкрайността.Резултата е два кабела(по един от всеки кръг на 4те свещи беше неизправен).Извода ресурса на Tesla е доста оскъден,а струваха 130лв.Сега ще закупя друга марка,ако някой има опит,моля да сподели!

Не пазиш ли старите ?

Поне няколко от тях ще работят. Раздели старите и отдели хубавите после смени избилите Тесли и си спести разходите.
    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Миналата година търсих кабели КВ, но се оказа, че са спрели да ги внасят. Купх някакви куче марка - ЕСП мисля че беше съкращението. Но не съм особено доволен, при влага и застудяване колата почва да прекъсва.
      Мислил съм по въпроса да направим една групова поръчка за кабели от Италия. Някой да го е правил вече?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
        Мислил съм по въпроса да направим една групова поръчка за кабели от Италия. Някой да го е правил вече?
        Не, но е добра идея ми се струва. Аз все още съм с оригиналните кабели и (да чукна на дърво) проблем нямам, освен с един от тях, който си беше повишил съпротивлението, но го смених с кабел от друг бош комплекти и е ок!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Направих си комплекта от старите кабели+Теслите,но при избиване на следващ вече нямам нужните дължини към първи цилиндър.Напълно съм съгласен с поръчка до Италия.
          Alfa Romeo 155,1.8ts,8v

Comment

Ми колеги кво да ви кажа,май че читави кабели за наште коли няма...аз си купих AUTOLINE някви за 120 лева...точно около 5000км. и изби единият(със сигурност),а другите не съм ги проверявал.Champion бяха 176 лв. тогава,ама ме съмнява да са по-качествени(в евро 07 все пак,малко качествени неща има)...
            Поръчката от Италия не е лоша идея,но вече трябва да ни е ясно на всички,че не може да се има доверие на никой...и не е гаранция,че като от там ще са стока...оригинални,каквито са ги правили някога вече няма никъде,а само заместители,които не се знае колко ще изкарат...
            Ще трябва да се примрим,че отиваме в ретро раздела,където си требе пара и мерак,за да си пазиш в перфектна кондиция колата!Нищо не е както преди,те колите не са това,което бяха,та камо ли частите за тях...сега всичко е еднакво почти и само боклуци,боклуци,боклуци.........................
            sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
            Ex...
            Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Всъщност незнам от Италия какво може да се намери, но все пак оригиналните кабели са Бош и комплект от тях тук струва май над 400лв!
              Last edited by Furious 155; d.m.y г., 22:39.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

485лв с отстъпки,ала-бала са бошовските.Пък и за капак ги няма в Бг. само с поръчка.

Comment

За варианта - "правени кабели" като тези отдолу на снимката, какво мислите? Моите 45 левови марелита държат засега ~22 хил. км, но все ме примързява да ги проверя, как са на тъмно . Следващите ще са като на снимката...

75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                  155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                  FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                  Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Аз съм с K&W или нещо подобно - на година и нещо, не са ми създавали проблеми -> не ми се е налагало да ги проверявам...
                    Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                    Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                    Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Днес си замина още един кабел,смятам да взема Magneti Marelli,на външен вид са еднакви с бошовските,цена 160лв.
                      Alfa Romeo 155,1.8ts,8v

Comment

[QUOTE=TRENDi;577282]За варианта - "правени кабели" като тези отдолу на снимката, какво мислите? Моите 45 левови марелита държат засега ~22 хил. км, но все ме примързява да ги проверя, как са на тъмно . Следващите ще са като на снимката...

Я кажи от къде можем да си накупим всичко необходимо за такива кабели?Т.е. лули,кабели и т.н.?Преди време имах кабел като показания и всичките необходими шукарийки но свършиха а не съм виждал скоро да се продават.
                        Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

Лули ползвам от стари Бош кабели(ако не са скъсани или прекъснати), иначе сигурно ги има в магазините на Ауто+, но ще са ~поне 5 лв бройката и става дебело. От старите ползвам и клемите, с които кабела се закопчава(завива) към лулите. Кабела е ~4 лв метъра и пак се среща в горепосочените магазини. Моя си го купих от Madboy(Краси Рангелов). Последният ме предупреди, че има и ментета на кабела и ми показа разликите, но това беше отдавна и не мога да ги посоча.
                          Attached Files
                          Last edited by TRENDi; d.m.y г., 15:18.
                          75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                          155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                          Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Ами като си направиш сам кабелите как поставяш съпротивленията в двата края на кабела,ако са изгорели например какво се извършва.
                            Alfa Romeo 155,1.8ts,8v

Comment

Първоначално публикувано от vladimirrrr Покажи съобщение
                              Ами като си направиш сам кабелите как поставяш съпротивленията в двата края на кабела,ако са изгорели например какво се извършва.
                              Няма такива съпротивления по кабелите...!!!
                              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Working...
                              X